Finsk

Haluan kertoa teille Noam Eliezer organisaatiostamme Israelissa; instituutiosta joka tekee tärkeää työtä apua tarvitseville. Lisätietoja annan mielelläni,ota yhteyttä minuun puhelimitse tai sähköpostitse. Puhelinnumeroni ja sähkäpostiosoitteeni on kirjeen lopussa. Yksi Noam Eliezerin keskeisistä tavoitteista ovat auttaa suurperheitä Israelissa,eritttäin vaikeissa sosioekonomisissa tilanteissa jotka tarvitsevat tukeamme. Autamme perheitä peruselintarvikkeiden ja vaatteiden saannissa. Viimeisen kahden vuoden aikana olemme toimittaneet elintarvikkeita n.70 perheelle joka viikko.Varsinkin Juutalaisten juhlapyhinä;kuten Rosh hashanah,Sukkotin ja pääsiäisenä n.120 perheelle.Päämääränämme on järjestää apua joka koostuu ruokakoreista jotka ovat täynnä peruselintarvikkeita Sapattia ja juhlapyhiä varten.

Meillä on aikaisemmin ollut suuri varasto vaatetuotteille ja elintarvikkeille kylmiöt. Nämä tuotteet saimme yrityksiltä alennuksella ja myös yrityksiltä jotka auliisti lahjoittivat tuotteita. Elintarvikkeet jaoimme perheille kylmäautosta. Puolitoista vuotta sitten muutimme järjestelmäämme radikaalisti kalliiden kulujen vuoksi;kylmävaraston vuokrakulut, kuljetus-ja toimistokulut sekä työntekijöiden palkat koituivat kalliiksi menetelmäksi. (menetelmää ei voida toteuttaa vapaaehtoisten turvin). Valtavat logistiikkakulut eivät jättäneet meille muuta vaihtoehtoa; meidän piti miettiä edullisempi menetelmä auttaaksemme perheitä!

Tänäpäivänä annamme ruokakuponkeja perheille,joissa on nimi-ja sosiaaliturvatunnus,joteen ne ovat henkilökohtaisia eivät väärinkäytettävissä. Kupongit ovat rahanarvoista valuttaa ruokaostoksille supermarketeissa. Tässä menetelmässä on edut ja haittansa. Ensisijainen etu on valtavat säästöt kuljetuksissa,toimitus-ja varastointikustannuksissa, sekä ajankäytössä.(investointi edellisessä varastointi-ja toimitusmenetelmässä vei paljon aikaa,kustannuksia ja energiaa) Toinen etu on että perheet voivat valita mitä elintarvikkeita haluavat.

Varjopuolena on,että meidän täytyy maksaa elintarvikkeet kokonaisuudessaan,emme saa enään niitä 25 prosentin alennuksella. Olemme kuitenkin punninneet edut- ja haitat, ennenkuin muutimme järjestelmäämme ja tulimme siihen tulokseen,että meidän täytyy hyväksyä uusi menetelmä jos haluamme jatkaa pitkäkestoista elintärkeää työtä apu atarvitseville perheille Israelissa!

Ruoka-avun lisäksi jaamme vähävaraisille perheille:aikuisille ja lapsille lämpimiä vaatteita kunkin talvikauden alussa. (joka voi olla varsin kylmä täällä Israelissa). Myös koulukirjoja, vihkoja, kyniä ja koululaukkuja kunkin lukuvuoden alussa. Rahoitus toimintaamme tulee yksinomaan lahjoituksista. Koska on maailmanlaajuinen talouskriisi;lahjoitukset organisaatioomme ovat vähentyneet viimeisen kahden vuoden aikana. Surullista tässä tilanteessa on,että olemme vähitellen joutuneet leikkaamaan avustuksia n. 50 prosenttia apua tarvitseville perheille.

Toivon että olen antanut teille jonkinlaisen käsityksen työmme laajuudesta ja luonteesta hädässä olevien henkilöiden-ja perheiden puolesta täällä Israelissa.

Kuten totesin aiemmin,tulen mielelläni toimittamaan sinulle lisätietoja.

Ystävällisi Terveisin

Yizhak Nakii